Barcelona

El Servei Català de la Salut haurà d'indemnitzar amb 213.000 euros uns pares per mala praxi al part

La filla de la parella va néixer amb seqüeles físiques perquè els sanitaris van decidir fer un part vaginal i no una cesària

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Barcelona ha condemnat el Servei Català de la Salut a indemnitzar amb 213.000 euros la família d'una nena que va néixer amb paràlisi braquial a causa d'una mala praxi en el part.

Els fets van passar el 2009 en un hospital de Martorell. Segons la sentència, la nena va néixer per part vaginal malgrat els antecedents de desproporció pelvicofetal de la mare. Les dificultats del fetus per descendir correctament van obligar els metges a utilitzar fòrceps i van fracturar la clavícula de la nena per poder-la extreure. Això li va provocar una paràlisi braquial que la limita en les seves activitats diàries.

La sentència obliga el Servei Català de la Salut i l'hospital a indemnitzar els pares per les lesions i les seqüeles que el part vaginal va provocar a la nena. Segons recull l'escrit del jutge, hi va haver un "seguiment del part deficient" perquè els sanitaris van decidir continuar amb el part en lloc de practicar una cesària a la mare.

Anar al contingut