Canes

El "Robin Hood" de Ridley Scott inaugura el 63è Festival de Canes

Els vestits luxosos i els flaixos han tornat a la catifa vermella de Canes, que aquest dimecres ha obert la 63a edició del festival de cinema. La versió de "Robin Hood" que ha dirigit Ridley Scott i que ha protagonitzat Russell Crowe ha obert el certamen, que s'allargarà fins al 23 de maig. L'actriu britànica Kristin Scott Thomas ha fet de mestra de cerimònies de l'obertura del festival cinematogràfic més important del món. Dinou pel·lícules competiran per la Palma d'Or, que concedirà un jurat encapçalat per Tim Burton. Les pantalles de Canes projectaran novetats de directors com Oliver Stone, Ken Loach, Bertrand Tavernier, Woody Allen i Alejandro González Iñárritu.

Actualitzat
La preestrena de "Robin Hood", de Ridley Scott, ha obert aquesta edició del Festival de Canes. El film, interpretat per Russell Crowe i Cate Blanchett, arriba aquest dijous als cinemes d'arreu.

Un altre film que es presenta és el retrat que fa Oliver Stone de la realitat financera a la segona part de "Wall Street", amb Michael Douglas de protagonista. I, sense marxar dels Estats Units, també es veurà a Canes "Fair Game", de Doug Liman, que reconstrueix un dels principals escàndols de l'era Bush, l'existència o no de les armes de destrucció massiva, a través de la història de l'agent de la CIA Valerie Plame.

També s'hi veuran "Route Irish", de Ken Loach, o "Biutiful", la cinta de González Iñárritu protagonitzada per Javier Bardem, "Outrage", del japonès Takeshi Kitano, i "La princesse de Montpensier", de Bertrand Tavernier.

Condemna a l'empresonament del cineasta iranià Jafar Panahi

El festival també ha començat amb la condemna a l'Iran per l'empresonament del cineasta Jafar Panahi, que havia de formar part del jurat d'aquesta edició. El règim va enviar Panahi a la presó al març per haver filmat una pel·lícula sobre les protestes posteriors a la reelecció del president, Mahmud Ahmadinejad.

El president del jurat, Tim Burton, ha afirmat que "tothom" al festival "està compromès amb la llibertat de creació" i ha exigit l'alliberament immediat de Panahi. També ha pressionat el govern francès mitjançant un comunicat del Ministeri d'Exteriors i el de Cultura, també exigint que se'l deixi en llibertat "de forma immediata".

Panahi, de 49 anys, ha guanyat, entre d'altres, el Lleó d'Or del Festival de Venècia, l'Ós de Plata de la Berlinale el 2006 i també s'ha endut diversos reconeixements a Canes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut