Madrid

El rei farà una nova ronda de consultes per formar govern el 24 i 25 d'octubre

El monarca i Rajoy tornaran a coincidir avui als actes del 12 d'Octubre a Madrid, pendents del que finalment decideixi el PSOE

RedaccióActualitzat

El rei Felip VI, que presidirà avui a Madrid la desfilada militar del 12 d'octubre, ha convocat una nova roda de consultes amb els representants dels grups parlamentaris els dies 24 i 25 d'octubre, de cara a la convocatòria d'una altra sessió d'investidura. D'aquesta ronda n'ha de sortir previsiblement un nou encàrrec a Mariano Rajoy per a la formació de govern que, aquest cop sí, podria prosperar si el PSOE s'absté.

La ronda es farà immediatament després del Comitè Federal del PSOE del 23 d'octubre, en què els socialistes fixaran la seva posició respecte a la investidura de Rajoy, i permetria iniciar el debat d'investidura els dies 26 o 27 d'octubre per fer la segona votació els dies 28 o 29, tot i que aquestes dates encara no han estat confirmades per la presidenta del Congrés. La data límit per investir un candidat és el 31 d'octubre. Més enllà d'aquest dia s'imposaria la dissolució de les Corts i la convocatòria d'unes terceres eleccions.

 

 

La sessió d'investidura pot coincidir amb la celebració de la Cimera Iberoamericana de Cartagena de Indias, a Colòmbia, prevista per als dies 28 i 29. Tot i això, aquest calendari no afecta, en principi, la presència prevista de Felip VI en aquesta cimera, tot i que sí que podria afectar la del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, si torna a ser candidat a la presidència.

El representant del PSOE que anirà a la tanda de consultes serà el president de la gestora, Javier Fernández, segons han indicar fonts socialistes. El president d'Astúries serà qui li traslladi al monarca la posició del partit després del comitè federal.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut