Casellas, aquest dilluns a la seu dels socialistes a Girona. (Foto: ACN)
Casellas, aquest dilluns a la seu dels socialistes a Girona. (Foto: ACN)
Girona

El regidor de Figueres que aspira a liderar el PSC defensa un grup propi al Congrés si el PSOE s'oposa a la consulta

El portaveu socialista a l'Ajuntament de Figueres aposta per fer la consulta el 2016 i canviant la pregunta "estranyota" actual per una de "clara i directa"

RedaccióActualitzat

El portaveu socialista a l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, ha presentat la seva precandidatura a dirigir el PSC. Casellas aposta per tirar endavant la consulta, tot i que amb matisos. Creu que la pregunta ha de ser "clara i directa", com ara "independència sí, independència no", en comptes d'"estranyota, com la que hi ha ara".

A més, el regidor figuerenc demana que sigui acordada amb l'Estat. Perquè això sigui possible, vol endarrerir la consulta com a mínim fins al 2016, després de les eleccions generals, perquè assegura que aleshores la composició del Congrés farà possible tenir "la majoria fragmentada" per tirar-la endavant. En cas que, amb aquesta nova cambra, el PSOE continués oposant-se a la consulta, Casellas és partidari de trencar la unió amb els socialistes espanyols: "Si la posició del PSOE és d'immobilisme com la que hi ha ara, aleshores ens caldrà tenir grup parlamentari propi a Madrid per fer sentir la nostra veu".

"La perpetuació ens aboca al fracàs"

El regidor socialista a Figueres, que està immers en la recollida d'avals, defensa que és necessari tirar endavant una alternativa dins del PSC: "La joventut en si mateixa no és cap virtut, però també és cert que la perpetuació ens aboca al fracàs", en referència al gran favorit per liderar el PSC, Miquel Iceta, de qui diu que porta massa temps "a la sala de màquines" del partit.

Casellas és el tercer aspirant a dirigir el PSC, després d'Iceta i el regidor de Palafolls Joan Rueda.

 

Anar al contingut