A la esquerra, l'exdirector dels Mossos Pere Soler arribant a l'Audiència Nacional, el 9 de març de 2018. (Horitzontal)
A la esquerra, l'exdirector dels Mossos Pere Soler arribant a l'Audiència Nacional al març (ACN)
Barcelona

El recurs de l'exdirector dels Mossos: ni sedició, ni organització criminal

La defensa de Pere Soler argumenta que no hi pot haver sedició sense tumults i que no són organització criminal

Fàtima LlambrichActualitzat

L'ex-director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler, ha presentat recurs contra la interlocutòria de processament per sedició i organització criminal de la magistrada Lamela. TV3 ha tingut accés al recurs en què la seva defensa descarta la sedició -entre altres motius- perquè la magistrada no descriu cap acte tumultuari.

Per la magistrada Lamela, el que era secretari general d'Interior Cèsar Puig i l'exdirector general de la Policia Pere Soler són dos dels integrants d'una organització criminal liderada pel llavors president Carles Puigdemont i en què també inclou el major Trapero. 

El recurs que ha presentat la defensa de Pere Soler pretén tombar-ho al·legant que este delicte ha quedat descartat pel Tribunal Suprem en el moment que el jutge Llarena no l'imputa a Carles Puigdemont i també quan rebutja incloure la causa contra el major Trapero amb la de Puigdemont.
 

 

La magistrada Lamela també els ha processat per sedició. En este delicte, també hi inclou la intendent Laplana. En el recurs de defensa de l'ex-director general dels Mossos s'entreveuen els arguments de defensa de la resta de processats.

No hi ha sedició perquè la resolució de la magistrada s'exposa, no descriu cap fet tumultuari. I no n'hi ha tampoc perquè, si la justícia manté que els Mossos estaven en connivència amb els independentistes, no seria necessari que estos fessin ús de la força per assolir el seu objectiu.

Lamela manté que el major Trapero rebia instruccions de la Conselleria d'Interior i del director general i la defensa de Soler cita les declaracions davant del tribunal de l'actual comissari en cap, Ferran López: que no van rebre instruccions "en absolut. Perquè hauria sigut inadmissible. Ni este dia, ni dies abans, ni dies posteriors".

Dilluns tornen tots a l'Audiència Nacional.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaSedicióReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut