Barcelona

El rebut de d'Aigües Ter-Llobregat no s'apujarà el 2017

L'empresa ATLL proposava pujar la tarifa de l'aigua un 4'6%

RedaccióActualitzat

El preu de l'aigua no s'apujarà l'any que ve a l'àrea metropolitana ni a les comarques del Maresme, l'Anoia, l'Alt Penedès, la Selva i el Garraf. El govern considera que en l'actual context econòmic no es pot encarir un bé tan bàsic com és l'aigua. Amb aquesta decisió, el govern rebutja la proposta d'Aigües Ter Llobregat d'apujar la tarifa de l'aigua un 4,6% l'any que ve.
Per poder congelar la tarifa es farà una contraprestació a Aigües Ter-Llobregat de manera que la Generalitat permetrà a l'empresa que ajorni fins al 2018 el pagament d'una part del cànon per la concessió que havia d'abonar l'any que ve. Això, segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, són 7 milions d'euros.

"Neutralitzem el cost. En parlarem a partir de l'any 2018, que tenim la possibilitat de revisar el canon de concessió amb ATLL. I, sobretot, la idea que volem traslladar és que en aquests moments de de sortida de la crisi econòmica no volem traslladar cap impacte de preu en consums bàsics als ciutadans."

Està previst que la congelació del preu de l'aigua s'aprovi definitivament a la reunió de la setmana que ve del consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua.

 

Anar al contingut