La vicepresidenta espanyola, Soraya Saénz de Santamaría, al Congrés.
La vicepresidenta espanyola, Soraya Saénz de Santamaría, al Congrés.
Madrid

El PSOE s'alinea amb el govern del PP i donarà suport als recursos davant el TC contra la llei de consultes i el 9-N

El PSOE anuncia que donarà suport als recursos que el govern espanyol presentarà davant el Tribunal Constitucional. Els socialistes espanyols demanen, però, diàleg al govern de l'Estat per afrontar la situació

RedaccióActualitzat
El PSOE s'arrenglera amb el govern del PP i donarà suport als recursos que presentarà davant el Tribunal Constitucional contra la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9 de novembre. Així ho ha anunciat el portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, que ha compromès el suport dels socialistes als passos legals que doni el govern espanyol sobre la consulta del 9-N. "Donem suport als recursos que es puguin interposar davant del tribunal Constitucional. Per a nosaltres, la democràcia i el respecte a les lleis és el mateix." Ara bé, ha reclamat: "No hi haurà referèndum, però no podem conformar-nos interposant els recursos. Cal fer més."

En aquest sentit, els socialistes demanen diàleg al govern de l'Estat per afrontar la situació i han reiterat la seva proposta de reforma constitucional que reforci l'estat autonòmic, tenint en compte les diferents singularitats.

La vicepresidenta espanyola, Soraya Saénz de Santamaría, que exerceix com a presidenta en funcions per la marxa de Mariano Rajoy a l'Índia, els ha agraït el suport. Això no obstant, a la sessió de control del govern al Congrés els ha demanat més concreció en la seva proposta de reforma constitucional i els ha retret que es quedin només en l'enunciat. "De reformes constitucionals, se n'han fet. Els grups estant plantejant diferents propostes, però quan un vol construir un consens, cal anar més enllà de l'enunciat i vostè, senyor Hernando, s'ha tornat a quedar en l'enunciat."

Saénz de Santamaría ha tornat a reclamar als socialistes que aclareixin si volen un un estat federal simètric o asimètric i si s'han de donar més competències a Catalunya.

Anar al contingut