Madrid

El PSOE dóna "suport polític i parlamentari" a les mobilitzacions de CCOO i UGT

El president de la gestora i els secretaris generals dels sindicats acorden treballar per l'abolició de la reforma laboral i la pujada dels sous amb el "binomi negociació/mobilització"

RedaccióActualitzat

El PSOE enviarà una delegació a les manifestacions sindicals previstes pel 15 i el 18 de desembre per reclamar al govern espanyol que abandoni la seva "voluntat limitada" i aixequi les "restriccions" al diàleg amb la patronal i els sindicats.

Ho han acordat aquest dilluns el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, amb Josep Maria Álvarez i Ignacio Fernández Toxo, secretaris generals d'UGT i CCOO, respectivament. Després de la reunió, Fernández, amb el seu estil habitual, ha dit que el PSOE està disposat a donar "suport polític i parlamentari" a les reclamacions dels sindicats:

"Com ja vaig dir al seu dia amb la investidura de Rajoy, i era cert, que donar suport no és el mateix que abstenir-se, ara li dic que les possibilitats que ens abstinguem davant les mobilitzacions sindicals em semblen remotes."

Toxo i Álvarez han escenificat aquesta sintonia amb el PSOE afirmant que el partit comparteix amb ells la necessitat d'abolir la reforma laboral del 2013, perquè, han afirmat, portarà a una "pèrdua brutal" de la qualitat de les pensions "en molt poques dècades". Álvarez ha negat que aquesta trobada l'haguessin motivat els resultats decebedors de la reunió de la setmana passada amb el govern espanyol i la patronal.

Álvarez també ha dit que aquesta ha de ser una legislatura de "canvis i de retorn de drets" i ha afegit que per aconseguir-ho s'ha "d'implantar el binomi negociació/mobilització". Per la seva banda, Toxo ha insistit en la necessitat d'activar l'oferta d'ocupació pública i d'apujar els sous, començant pel salari mínim.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut