Tailàndia

El primer ministre de Tailàndia ordena a la policia desallotjar els manifestants de la seu del govern

El primer ministre tailandès ha ordenat aquest dissabte a milers de policies que desallotgin els manifestants dels voltants de la seu del govern. Sundaravej ha anunciat que no dimitirà tot i les protestes d'aquests dies, que continuen pressionant perquè ell i el seu executiu pleguin. Ho ha dit en un acte amb la reialesa a la capital del país, Bangkok. Mentrestant, continua la pressió dels seguidors antigovernamentals de l'Aliança Popular per la Democràcia, que ocupen la seu del govern i bloquegen els aeroports de Phuket i Krabi. Sundaravej ha demanat una reunió urgent del Parlament per resoldre la situació.

Actualitzat

Sundaravej ha donat l'ordre perquè milers de policies acabin amb les protestes que des de fa dies es fan als voltants de la seu del govern i bloquegen les instal·lacions aeroportuàries del país. El primer ministre tailandès assegura que deixarà el càrrec per qüestions establertes per la llei i no per amenaces o manifestacions. Però tot i que ha reiterat que no dimitirà, la seva posició es troba debilitada per la pèrdua de suport en la coalició de govern i en l'estament militar.

El cap de l'exèrcit, Anupong Paojinda, es va mostrar contrari a decretar l'estat d'excepció, com volia el primer ministre, i va suggerir en declaracions a la premsa que la solució seria la seva dimissió o la celebració d'eleccions anticipades. Així, Sundaravej ha demanat una reunió urgent al Parlament per estudiar una solució a la crisi sense recórrer a la força.

Mentrestant, al carrer, les protestes contra el govern continuen. Fonts diplomàtiques han informat que hi ha una trentena de turistes espanyols que estan allotjats en diferents hotels a l'espera que es reobrin els aeroports.

Aquest és el cinquè dia de protestes contra el govern tailandès, a qui acusen de corrupte i d'estar al servei del seu antecessor, l'exmandatari Thaksin Shinawatra, destituït el 2006 arran d'un cop d'estat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut