Kíev

El president d'Ucraïna denuncia la falsificació dels resultats de les eleccions als bastions de Ianukóvitx

El president d'Ucraïna, Víktor Iúixenko, ha ordenat investigar el retard en l'escrutini i ha acusat de falsificar els resultats dels comicis a les regions de l'est i el sud, tradicionals bastions de Ianukóvitx. Mentrestant, el govern prorús i l'oposició prooccidental d'Ucraïna continuen proclamant-se guanyadors de les eleccions legislatives de diumenge. Amb més del 95% dels vots escrutats, el primer ministre, Víktor Ianukóvitx, lidera el recompte amb el 34,2% dels vots, mentre que l'excap de govern Iúlia Timoixenko es queda amb el 30,8%. Ara bé, Timoixenko podria formar una majoria estable al Parlament de Kíev amb el partit del president d'Ucraïna, Víktor Iúixenko, també prooccidental, que, amb el 15% dels sufragis, se situa en tercera posició.

Actualitzat

Per acabar de tancar l'embolic en què s'ha convertit el recompte de vots de les eleccions legislatives a Ucraïna, també cal veure ara quins resultats obtenen els comunistes i els socialistes, eventuals aliats de l'executiu.

Des de la Comissió Electoral Central han dit que la tendència es manté, però que és impossible pronosticar qui guanyarà. De fet, reconeixen que encara falten saber les dades de més d'un miler de col·legis electorals.

En aquest sentit, el president Iúixenko ha declarat estar "preocupat per la lentitud en el recompte a les regions orientals i meridionals, les de Donetsk, Lugansk, Odessa i la república autònoma de Crimea. Tot indica que aquest procés s'endarrereix intencionadament".

De fet, tradicionalment, el Partit de les Regions de Ianukóvitx compta amb un fort suport entre la població de parla russa predominant a les regions veïnes del gran veí del nord i advoca per aproximar-se a Rússia, mentre que els taronges, forts a l'oest i al centre del país, aposten per la vocació europea d'Ucraïna i pel seu ingrés a l'OTAN i la UE.

Anar al contingut