El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà
El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, en una imatge d'arxiu
Barcelona

El president de la Borsa de Barcelona pronostica un 2012 més bo per als mercats financers

El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, creu que els mercats financers es recuperaran l'any que ve, malgrat la crisi econòmica i les males perspectives per al 2012. Hortalà ha explicat a Catalunya Ràdio que és moderadament optimista, després d'haver viscut dos anys negres consecutius a la borsa. Pel que fa a les retallades anunciades pel govern del PP i la pujada d'impostos com l'IRPF, Hortalà pensa que no tindrà una repercussió decisiva als mercats.

RedaccióActualitzat
Joan Hortalà està convençut que el 2012 serà un bon any per als parquets. Tot i que reconeix que els "vaticinis són complexos", Hortalà tira d'estadística per mirar amb optimisme el futur.

El president de la Borsa de Barcelona recorda una llei empírica, que anomena principi basat en recurrències estadístiques, que afirma que després de dos anys consecutius de caigudes a la borsa, el tercer any puja. Hortalà reconeix que aquesta és l'esperança que tenen actualment.

Hortalà ha recordat a l'informatiu "Catalunya Matí" de Catalunya Ràdio, que a la borsa encara hi ha valors sòlids, els d'empreses com Repsol o Gas Natrural, que malgrat la conjuntura econòmica, aquest any han crescut significativament.

Un any negre

El 2011 no serà recordat com un gran any a les borses. Més aviat al contrari. La Borsa de Madrid va tancar divendres un any amb una caiguda acumulada de l'Ibex del 13%, en un 2011 que ha estat marcat per la crisi del deute sobirà en els països perifèrics de la zona euro i que acaba amb la por d'una nova recessió.

L'any 2011 va començar amb guanys, però la situació es va complicar després del rescat de Portugal i, sobretot, a causa de les dificultats per arribar a un acord sobre com aplicar els nous trams d'ajuda a Grècia.
Anar al contingut