Madrid

El PP sortiria lleugerament reforçat al País Valencià i a Madrid

Els resultats de les eleccions generals a Madrid i el País Valencià donarien un lleuger augment de vots al Partit Popular respecte dels resultats del 2004, especialment en terres valencianes, segons el sondeig a peu d'urna elaborat per Ipsos per a TV3 i Catalunya Ràdio. El 51,5% dels vots al País Valencià haurien estat per al PP, respecte al 46,78% de fa quatre anys. El PSPV-PSOE, en canvi, hauria perdur un punt percentual i s'hauria quedat amb el 41,5% dels vots, enfront del 42,45% del 2004. A Madrid, l'augment per al Partit Popular hauria estat més moderat: en percentatge de vots, els populars haurien passat del 45,02% el 2004 al 46,8%. Pel que fa al PSOE, hauria baixat dos punts percentuals, del 44,11% fa quatre anys, al 42,2%.

Actualitzat

Pel que fa al nombre d'escons, al País Valencià el Partit Popular, el més votat, n'obtindria divuit o dinou, pels disset que ha tingut aquesta legislatura. El PSPV-PSOE es quedaria amb els mateixos que el 2004, catorze, o en podria guanyar un. Esquerra Unida quedaria fora del Congrés.

Pel que fa a Madrid, els escons quedarien repartits més o menys de la mateixa manera. El Partit Popular, que el 2004 en va obtenir disset, ara en podria guanyar un, o quedar-se com fa quatre anys. El PSOE, que en tenia setze, ara es podria quedar en quinze o setze.

Esquerra Unida perdria un escó i es quedaria amb un de sol, després d'haver obtingut un 04,4% dels vots, un resultat que suposa un 02,03% menys respecte de fa quatre anys. Per tant, només el cap de llista, Gaspar Llamazares, entraria al Congrés.

La gran novetat a Madrid seria l'entrada del partit de Rosa Díez al Congrés amb un escó. UPyD hauria ontingut un 03,6% dels vots.

Anar al contingut