L'exalcalde de Valdemoro José Miguel Moreno (EFE)
L'exalcalde de Valdemoro José Miguel Moreno (EFE)
Madrid

El PP expulsa l'exalcalde de Valdemoro, que va dir que s'havia fet diputat per "tocar-se els ous"

Les paraules de José Miguel Moreno, recollides al sumari del "cas Púnica", han indignat Esperanza Aguirre, que n'ha proposat l'expulsió

RedaccióActualitzat

El PP de Madrid ha decidit expulsar de les seves files l'exdiputat regional i exalcalde de Valdemoro José Miguel Moreno, que va dir literalment que s'havia fet diputat per "tocar-se els ous", segons recull el sumari del "cas Púnica". Unes declaracions que han indignat la presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, que n'ha proposat l'expulsió.

La presidenta del comitè de drets i garanties del partit, Susana Pérez Quislant, ha qualificat de "repulsiu" el comportament de Moreno, i considera que és "indigne" de pertànyer a una formació política en què la immensa majoria dels membres dediquen tots els esforços a treballar "amb honestedat". Susana Pérez ha afegit que el PP continurà actuant amb contundència contra qualsevol càrrec del partit immers en casos de corrupció.

Moreno, que de moment ha esquivat la presó amb una fiança de 100.000 euros, va demanar diners a David Marjaliza, considerat el "cervell" de la trama, per anar-se'n de vacances.

S'aixeca el sumari del "cas Púnica"

Un cop s'ha aixecat el secret de sumari del "cas Púnica", es van sabent més detalls de la trama de corrupció que implica càrrecs del PP. Dins i fora del partit, es demanen dimissions, i també s'ha reunit el comitè de drets i garanties dels populars de Madrid amb aquesta qüestió sobre la taula. Les revelacions de Marjaliza ja han implicat el conseller regional Jaime González Taboada, tot i que Cifuentes li segueix donant suport.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha denunciat avui el silenci còmplice de Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre sobre el cas. Aquesta trama de corrupció va moure més de 250 milions d'euros adjudicant contractes públics a canvi de comissions.

Anar al contingut