Fotografia de la mostra "Bellesa prohibida", de Heba Khamis, al Pati Llimona
Fotografia de la mostra "Bellesa prohibida", de Heba Khamis, al Pati Llimona
Barcelona

El planxat de pits amb amor a les nenes cameruneses perquè no les violin

Exposició fotogràfica de l'egípcia Heba Khamis dins del Festival DOCfield Barcelona

Actualitzat

Una quarta part de les dones del Camerun han patit el planxat de pits. Una pràctica que fan, com un acte d'amor, les mares a les seves filles, per dissimular la pubertat i evitar violacions i embarassos.

Al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona, la fotògrafa egípcia Heba Khamis exhibeix el seu projecte, guanyador d'un Premi World Press Photo, i explica com amb el planxat de pits les mares volen protegir les nenes.

"Fan servir objectes de cuina, durs i calents. Quan mires el planxat de pits des de fora, i com és de dolorós, tendeixes a pensar: Com pot una mare fer-los allò? Però quan vius la seva situació allà veus que són mares que només volen protegir les seves filles."

I aquestes mares intenten aplanar els pits de les filles amb massatges, amb cinturons, amb benes o amb culleres calentes. Ho fan perquè creuen que amb el planxat de pits es retardarà o dissimularà la maduresa de les noies i així els homes les trobaran menys atractives.

Heba Khamis

L'exposició "Bellesa prohibida" del Pati Llimona s'emmarca dins del Festival DOCfield Barcelona d'aquest any, que estén la fotografia documental per la ciutat amb 23 exposicions en què l'amor és el tema central.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut