Berlusconi, en una imatge d'arxiu
Berlusconi, en una imatge d'arxiu
Roma

El Partit de Berlusconi desconvoca la manifestació en defensa del seu líder

El partit del Poble de la Llibertat italià (PDL) ha decidit desconvocar la manifestació que tenia prevista fer a Milà el pròxim 13 de febrer en defensa del seu líder, el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, com a protesta pel que consideren una "justícia polititzada". El diari "La Repubblica" ha informat que la decisió del PDL pot ser un reflex dels senyals de preocupació que es tenen des de la presidència de la República Italiana per l'"enfrontament institucional" que viu. Per la seva banda, el "Corriere della Sera" atribueix la desconvocatòria al desig de "moderar els tons" en l'àmbit polític.

Actualitzat
La manifestació en defensa de Berlusconi havia sorgit com a reacció a les investigacions portades a terme per la fiscalia de Milà per una possible incitació del mandatari a la prostitució de menors i abús de poder en el conegut com a "cas Ruby", el cas de la jove marroquina que, suposadament, va mantenir relacions íntimes amb ell quan era menor d'edat a canvi de diners.

Un cop conegudes aquestes investigacions, es van alçar diverses veus crítiques amb la magistratura, entre elles les del mateix mandatari, que va arribar a acusar els jutges de "voler subvertir el vot popular" que el va portar al poder el 2008.

El polític conservador també ha anat atacant la magistratura titllant-la de ser una eina de l'esquerra i de voler provar, de totes les maneres, d'apartar-lo de l'esfera política.

Els jutges no han trigat a respondre aquestes acusacions. L'Associació Nacional de Magistrats (ANM) ha subratllat que "els atacs als magistrats van en contra de la justícia i de la Constitució", i han titllat d'"absurda" la interpretació de Berlusconi sobre l'aplicació de les lleis, com a "complot polític".

La subsecretària d'Estat a la presidència del Consell, Daniela Santanché, ha explicat que, de moment, s'ha decidit que no es farà cap manifestació.

El ministre de Defensa, Ignazio La Russa, ha assenyalat que des del PDL s'ha pensat que és millor protestar d'altres maneres, com per exemple, fent una recollida de firmes en suport al primer ministre.
Anar al contingut