El Parlament Europeu, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
El Parlament Europeu, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Estrasburg

El Parlament Europeu vota dividit aquest dimarts una directiva que crearia dues categories de treballadors immigrants

El Parlament Europeu vota aquest dimarts la directiva del "permís únic", que suscita consens sobre gran part del seu text però també una forta polèmica en algunes qüestions. La norma preveu simplificar la burocràcia per a aquells immigrants que vinguin a treballar a Europa amb contractes legals i de llarga durada i que hi hagi un únic permís de residència i de treball que sigui vàlid per a tota l'Europa comunitària. El text, però, preveu nombroses excepcions com ara per a treballadors immigrants temporals o per als demandants d'asil, que es regirien per les normes i els drets laborals dels seus països d'origen. És aquesta qüestió a la qual s'oposen els socialistes i les formacions d'esquerra europeus.

Actualitzat
Els Verds Europeus i el grup socialista europeu han mostrat el seu rebuig a les excepcions de la directiva de "permís únic", que consideren que crearà dues categories de treballadors: uns amb sous més alts, més drets i millors condicions laborals, i d'altres, com ara els temporers, els treballadors que vénen a fer-hi projectes o feines puntuals i aquells que demanen asil, amb moltes menys garanties.

Des del grup socialista, l'eurodiputat Alejandro Cercas ha criticat que el text que es votarà aquest dimarts "dinamitarà el principi d'igualtat" i crearà, ha afegit, "treballadors 'low cost'". Per això, ha demanat el vot negatiu a la directiva que s'ha començat a debatre aquest dilluns i que se sotmetrà a l'examen del Parlament Europeu aquest dimarts.
Anar al contingut