El Parlament Europeu altera l'ordre del dia de dimecres per debatre sobre Catalunya

El ple del Parlament Europeu de dimecres celebrarà el debat amb el títol "Estat de Dret, Constitució i Drets Fonamentals a Espanya, arrel dels esdeveniments a Catalunya"

Actualitzat

Els eurodiputats han decidit aquest dilluns afegir un nou punt a l'ordre del dia al ple que celebraran aquest dimecres: un debat sobre la situació viscuda a Catalunya a partir de l'actuació policial amb motiu de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

Aquest debat d'urgència tindrà lloc el dimecres a Estrasburg, d'acord amb l'anunci que ha fet aquest dilluns a la tarda el president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, després que s'ha fet una votació en aquest sentit a l'inici de la sessió.

El ple del Parlament Europeu celebrarà el debat sota el títol "Estat de Dret, Constitució i Drets Fonamentals a Espanya, arrel dels esdeveniments a Catalunya."

Tot i que s'han presentat diverses propostes de debat al voltant de Catalunya, aquest enunciat ha estat el que ha obtingut el vistiplau de la majoria de membres de l'Eurocambra.

En un principi s'ha acordat que el debat seria sobre constitució i estat de dret, però la pressió dels Verds i l'Esquerra Unitària ha aconseguit introduir el concepte de drets fonamentals.

Els ecologistes volien proposar un debat centrat en l'actuació policial i la demanda de diàleg per buscar una solució política després del referèndum il·legal de l'1-O a Catalunya. Aquesta petició ja s'havia presentat la setmana anterior sense èxit.

La líder dels Verds, Ska Keller, ha subratllat que el debat sobre Catalunya no pot estar condicionat per les ideologies:

"És igual el que cadascú pensi sobre Catalunya, no es pot fer servir la violència contra els ciutadans pacífics."

El debat extraordinari es farà aquest dimecres a les 15.00 hora local i disposaran de torn de paraula tots els grups de l'Eurocambra.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut