Barcelona

El Parc d'Acollida d'Animals de Barcelona, al costat del Parc de l'Oreneta

Posar fi al tradicional concepte de gossera com un espai on "s'emmagatzemen animals que serien sacrificats". Aquest és l'objectiu que persegueix el nou Parc d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (PAAC). La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament, Imma Mayol, ha explicat el projecte i n'ha revelat la ubicació: a prop del Parc de l'Oreneta i fora dels límits del Parc de Collserol. Les instal·lacions tindran 17.000 metres quadrats que es destinaran a "l'educació ambiental" i el "foment de l'adopció responsable" dels animals de companyia.

Actualitzat
El PAAC no vol ser només un recinte on hi visquin animals. Les instal·lacions albergaran també zones on poder passejar, oficines i una altra per als usos veterinaris. També es proposarà "a totes les escoles pròximes que aprofitin la proximitat del centre per fer un projecte educatiu que permeti des de la investigació fins al foment del voluntariat, perquè sigui un actiu".

El PAAC podrà acollir 250 gossos i 200 gats, i costarà 9 milions d'euros. Es construirà seguint els criteris d'excel·lència ambiental, filtres i mecanismes per minimitzar el soroll. L'àrea de Medi Ambient no tancarà definitivament la gossera, que quedarà com a suport del nou recinte.  

El projecte definitiu es redactarà durant el 2009. Les obres començaran al 2010 i duraran aproximadament un any.
Anar al contingut