Roma

El Papa, indignat per una escultura que representa una granota crucificada

El papa Benet XVI ha mostrat la seva indignació i la de l'Església catòlica per l'escultura d'un artista alemany que s'exposa al nou museu de la localitat de Bozen. L'obra, de l'escultor Martin Kippenberger, representa una granota crucificada. Blasfèmia o art? La polèmica està servida.

Actualitzat

És de color verd, treu la llengua i aguanta una gerra de cervesa en una extremitat i un ou a l'altra. Però l'autèntic motiu de polèmica és que la granota representada per l'artista alemany Martin Kippenberger està representada crucificada, emulant Jesucrist. Segons sembla, l'artista, que va morir el 1997, considerava l'obra un autoretrat que il·lustra l'angoixa humana.

L'escultura ha estat exposada a la Tate i la galeria Saatchi de Londres, a més de la Biennal de Venècia, i pròximament es podria veure a Los Angeles i Nova York. Actualment, s'exposa al museu de Bozen, on fan front a les crítiques que ha suscitat. I és que el Papa ha escrit una carta al president de la regió del Trentino en la qual qualifica d'ofensa als sentiments religiosos la granota a la creu.

"Això no és una obra d'art, és una blasfèmia repugnant que ofèn moltes persones", ha afirmat el president de la regió, que vol que es retiri i, fins i tot, ha començat una vaga de fam. La directora del museu ha apel·lat a la llibertat d'expressió artística i s'ha negat a moure la granota de l'exposició.

Anar al contingut