Nàpols

El papa Francesc denuncia la corrupció de la màfia en el barri més marginat i sotmès de Nàpols

El pontífex, al barri més marginat i sotmès a la Camorra, ha donat un missatge d'esperança a la gent perquè no permetin que el mal acabi triomfant

RedaccióActualitzat

El papa Francesc continua fent una aposta pel que ell anomena la perifèria, i a Nàpols ho ha demostrat al barri més pobre i conflictiu. A Scampia, la barriada vinculada a la camorra, la droga i la violència quotidiana, ha estat acollit per molts joves i criatures amb els quals s'ha fet alguna "selfie"  abans de fer un dels seus discursos més durs:

"La corrupció fa pudor, i una societat corrupta fa pudor ."

Enmig de la misèria d'un barri amb un atur del 57%, el papa ha denunciat també en un to indignat la camorra, a qui ha demanat la conversió i ha rebutjat el sistema econòmic que permet aquest drama:

"El problema més greu és no tenir la possibilitat de portar el pa a casa, de guanyar-se'l. I quan algú no es pot guanyar el pa, perd la dignitat. Aquesta falta de feina roba la dignitat."

El pontífex ha visitat el santuari de Pompeia i ha dinat a la presó amb noranta reclusos, deu dels quals són transsexuals.

Un cop més, Francesc ha volgut donar suport i un missatge d'esperança a una ciutat plena de desafiaments que ha qualificat de "molt complexos i dramàtics".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut