Barcelona

El nou govern tindrà una vicepresidència, tres grans àrees i 13 consellers

Set consellers estan proposats per CDC i 6 per ERC, coordinats en tres àrees presidides per Junqueras, Munté i Romeva

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont prendrà possessió aquest dimarts com el 130è president de la Generalitat. Una de les primeres feines serà nomenar nou govern. Dijous a les deu del matí serà quan prengui possessió aquest nou executiu. Els últims dies s'han anat fent públics els noms de les persones que es faran càrrec de les conselleries, tot i que encara no són oficials. Hi haurà una nova estructura que, en algunes qüestions s'assembla i en altres marca distàncies amb governs anteriors.

 

 

Puigdemont, com a president, tindrà un nucli dur al seu voltant amb un vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, amb una força política de màxim nivell com a president d'Esquerra. Al seu costat, els altres dos pilars: Neus Munté, que seguiria com a portaveu, però passaria a primera línia amb la cartera de Presidència i també Raül Romeva, amb un departament altament estratègic: Exteriors, Transparència i Relacions Institucionals.

El govern tindrà un total de 13 consellers, 7 proposats per Convergència i 6 per Esquerra, coordinats en tres àrees presidides per Junqueras, Munté i Romeva, i on es barregen consellers d'un partit i l'altre.

De Junqueras dependrà Agricultura, cartera que ocuparà una dona per primer cop. Es tracta de Meritxell Serret, un nom proposat per Esquerra Republicana. A Empresa i Coneixement, hi trobarem Jordi Baiget, proposat per Convergència i fins ara secretari de govern. Ja està confirmat, en canvi, un altre puntal polític com Josep Rull a Territori, i l'independent Dolors Bassa, mestra i líder de la UGT a Girona, en un macrodepartament que fusiona Benestar amb Treball i Famílies.

 

 

De Neus Munté dependran el Departament de Salut, que tindrà un independent, exsocialista i ara pròxim a Esquerra. És Toni Comín qui gestionarà el 40% del pressupost de la Generalitat. Santi Vila canviarà de cartera, però seguirà al govern, amb Cultura. D'ensenyament se'n farà càrrec Meritxell Ruiz, militant de Convergència i fins ara directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, a la mateixa conselleria

 

 

De l'àrea coordinada per Raül Romeva, Jordi Jané es mantindrà a Interior, sembla que Meritxell Borràs també a Governació i Esquerra ha proposat l'advocat Carles Mundó per ocupar Justícia.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut