Madrid

El Ministeri de Foment obre un expedient a Vueling pels problemes dels últims dies a l'aeroport del Prat

El govern espanyol i el català han convocat dilluns dues reunions, gairebé a la mateixa hora, amb els directius de l'aerolínia per exigir-los explicacions

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Foment ha obert un expedient a Vueling pels problemes d'operacions dels últims dies a l'aeroport del Prat, i ha convocat demà l'aerolínia a una reunió d'urgència per exigir-li "explicacions i mesures correctores immediates".

L'Agència Espanyola de Seguretat Aèria (Aesa), que depèn de Foment, ha estat l'organisme encarregat d'obrir l'expedient a Vueling "per aclarir l'origen" de les múltiples cancel·lacions i retards de vols de la companyia, segons que han informat a l'agència Efe fonts del ministeri que dirigeix Ana Pastor.

Per la seva part, Aviació Civil ha citat aquest dilluns a la seu de Foment el president i conseller delegat de Vueling, Javier Sánchez-Prieto, "per escoltar les seves explicacions i els seus plans per regularitzar la situació".

La notícia arriba poques hores després de saber-se que la Generalitat també ha convocat la direcció de Vueling dilluns per demanar explicacions.

Les dues reunions s'han convocat a la tarda, gairebé a la mateixa hora: la de la Generalitat, a les quatre, i la de Foment, a les cinc. El ministeri de Foment ha confirmat que el president de Vueling anirà a la reunió de Madrid.

El secretari d'estat d'Infraestructures, Transport i Vivenda, Julio Gómez-Pomar, ha estat contundent quan ha afirmat que "ni Vueling ni cap altra companyia poden perjudicar milers de viatgers amb el pretext d'una mala planificació."

Gómez-Pomar ha explicat que, des que van començar els retards, l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria "està vetllant perquè la companyia compleixi amb els drets que assisteixin els viatgers i la situació es regularitzi amb la màxima celeritat possible".
 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut