Barcelona

El Ministeri de Defensa formarà part del Centre per a la Pau del Castell de Montjuïc

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la presència del Ministeri de Defensa al Centre per a la Pau del Castell de Montjuïc amb els vots del PSC i del Partit Popular. CiU, Esquerra i Iniciativa mantenen el seu rebuig als estatuts del centre i al paper determinant de les forces armades.

Actualitzat
De ben poc han servit les al·legacions que s'han introduït al text dels estatuts. El líder municipal de CiU, Xavier Trias, lamenta que els socialistes hagin preferit obeir el govern del PSOE en comptes de buscar el consens de l'Ajuntament. El primer tinent d'alcalde, Carles Martí, diu que quedarà per la història la recuperació de la plena sobirania del castell, per tal de constituir-se com un equipament obert a la ciutadania.

L'ecosocialista Ricard Gomà s'ha mostrat decebut pel resultat del procés per constituir el Centre per a la Pau, i el republicà Jordi Portabella ha remarcat la feblesa de l'acord polític. El popular Alberto Fernández Díaz ha retret a CiU i ERC que només s'hagin preocupat per penjar banderes independentistes al castell.
Anar al contingut