Cel ras a Moià. Autor: Carles Illa
Cel ras a Moià. Autor: Carles Illa

El mes de juliol va ser càlid a la major part de Catalunya

El mes de juliol ha sigut càlid a bona part del país, segons l'informe climàtic del Servei Meteorològic de Catalunya. L'Observatori Fabra de Barcelona ha registrat una temperatura mitjana 2,4 graus superior a la mitjana climàtica.

Alberto AlcántaraActualitzat
L'informe climàtic del Servei Meteorològic de Catalunya qualifica el mes juliol com a càlid a la major part de Catalunya, tret del Pirineu i àmplies zones de la depressió Central on les temperatures mitjanes han sigut normals o fredes. Des del punt de vista climàtic, "càlid" vol dir que la temperatura mitjana ha estat entre mig grau i tres graus per sobre de la mitjana climàtica.

De l'1 al 9 de juliol, el temps va ser molt tranquil, però a partir del dia 10, la situació es va complicar amb la dinàmica diària de ruixats i tempestes de tarda fins el dia 23. L'aire càlid persistent predominant a la superfície només es va veure minimitzat per l'efecte d'aquestes tempestes, que van fer davallar les temperatures de manera més local. Per això, a la zona del Pirineu, la més afectada pels ruixats, el mes es pot considerar "fred" des del punt de vista climàtic.

De les dades registrades a la xarxa d'estacions del Servei, en destaquen les anomalies positives de l'Observatori Fabra de Barcelona, on la temperatura mitjana ha sigut 2,4 graus superior a la mitjana climàtica del període 1961-1990. L'anomalia també s'ha situat sobre els dos graus positius a Sant Sadurní d'Anoia, a Puig Sesolles, a Vallirana, a Parets del Vallès i al barri del Raval de Barcelona.

 
Anar al contingut