Manifestació de treballadors d'Iberia, aquest dijous a Madrid. (Foto: EFE)
Manifestació de treballadors d'Iberia, aquest dijous a Madrid. (Foto: EFE)
Madrid

El mediador presentarà dilluns una proposta definitiva a sindicats i direcció per arribar a un acord a Iberia

El mediador, el catedràtic Gregorio Tudela, ha tornat a convocar treballadors i empresa per aquest dilluns, quan els presentarà una proposta definitiva, que rebaixa a 3.147 els acomiadaments i pretén prorrogar l'ERO en vigor fins al 2015.

RedaccióActualitzat
Després de gairebé tres hores, fa pocs minuts que s'ha acabat a Madrid la reunió entre el mediador del conflicte d'Iberia, els sindicats i la direcció de la companyia. El mediador, el catedràtic Gregorio Tudela, ha tornat a convocar treballadors i empresa per aquest dilluns, quan els presentarà una proposta definitiva, que rebaixa a 3.147 els acomiadaments i pretén prorrogar l'ERO en vigor fins al 2015. Les parts implicades hauran d'acceptar o rebutjar aquest document i Tudela donarà per tancat el procés de mediació.

La direcció d'Iberia ha avisat que, si la mediació no prospera, tirarà endavant els ajustos previstos. El director de Recursos Humans, José Luis Romero, ha explicat a la sortida de la reunió que, tot i que no s'ha avançat, "tampoc s'ha retrocedit" i ha indicat que el consell d'IAG està valorant la proposta. Romero ha afegit que, durant la trobada, s'han aclarit diversos punts i les parts han fet suggeriments en els quals no s'ha aconseguit un consens.

Per la seva banda, el portaveu del sector aeri d'UGT, Manuel Atienza, ha indicat que dilluns s'acceptarà o rebutjarà la proposta "en els seus propis termes" i, en cas que finalment sigui acceptada per sindicats i direcció, es tractarà d'"una base de negociació que s'hauria de desenvolupar".

Manifestació fins a Foment

D'altra banda, aquest dijous a la tarda, centenars de treballadors de la companyia s'han manifestat des de la seu de l'aerolínia fins al Ministeri de Foment per protestar contra el pla d'ajust d'Iberia, que inclou un ERO per a 3.807 treballadors, el 19% de la plantilla. A la capçalera de la marxa, una dotzena de nens, fills de treballadors de l'empresa, portaven una pancarta on s'hi podia llegir "Per què acomiadeu els nostres pares?".

Al llarg del recorregut, els manifestants han llançat petards mentre corejaven frases com "Sí que es pot" o "Iberia no es ven". Durant les darreres setmanes, la plantilla ha fet diverses jornades de vaga en protesta per l'expedient de regulació previst per la direcció.
Anar al contingut