El marit del primer ministre de Luxemburg, a la foto de "primeres dames" de l'OTAN

RedaccióActualitzat

La cimera de l'OTAN a Brussel·les ha estat marcada per la presència del president dels Estats Units, Donald Trump. Les seves esbroncades públiques i l'empenta que va donar al primer ministre de Montenegro han eclipsat una altra imatge amb molt de significat: la fotografia de les "primeres dames".

En aquesta imatge, apareix per primer cop, en una trobada d'aquest estil, un home. És Gauthier Destenay, el marit del primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel. Surt a la fotografia oficial al costat, entre altres, de Melania Trump o Brigitte Trogneux, la dona d'Emmanuel Macron.

 

Destenay i Bettel es van casar el 2015, just després que s'aprovés la llei que permetia la unió de parelles del mateix sexe, i dos anys després que Bettel fos elegit primer ministre pel Partit Demòcrata. De fet, la llei que va permetre que es casessin l'havia impulsat el mateix primer ministre.

 

Gauthier Destenay no té un perfil públic destacat, i a Luxemburg la figura de "primera dama" no existeix. Tot i això, Destenay ha rebut el tractament de cònjuge en més d'una ocasió, com en aquesta fotografia, i fins i tot al Vaticà, on Bettel va anar de visita oficial al març.

 

La imatge de Destenay amb les primeres dames, i la normalització que això suposa del matrimoni gai també en l'alta política, s'ha fet viral a les xarxes socials.

Anar al contingut