Única imatge de Mursi des que el van detenir, publicada al novembre, sense data, pel diari egipci "Al-Watan".
Única imatge de Mursi des que el van detenir, publicada al novembre, sense data, pel diari egipci "Al-Watan".
El Caire

El mal temps obliga a ajornar fins a l'1 de febrer la segona sessió del judici contra Mursi

L'helicòpter que havia de traslladar el president deposat fins al Caire no s'ha pogut enlairar i el judici ha quedat ajornat fins a l'1 de febrer. Mursi havia d'afrontar la segona sessió d'un judici en què cada vegada se l'acusa de més delictes: des d'ordenar la mort de manifestants durant els mesos que va poder governar fins a col·laborar amb Hamas, la branca palestina dels Germans Musulmans.

RedaccióActualitzat

Mohamed Mursi, el president egipci deposat per un cop d'estat l'estiu passat, havia d'afrontar la segona sessió del judici que se celebra contra ell, però la meteorologia s'ha aliat amb ell i ho ha impedit. El mal temps ha impedit el trasllat en helicòpter de Mursi del penal on està empresonat, a Alexandria, fins al Caire, on l'havien de jutjar. És per això que el judici ha quedat ajornat fins a l'1 de febrer.

Mursi, que no reconeix l'autoritat del tribunal, el poden condemnar a qualsevol pena, fins i tot la de mort. La fiscalia acusa el president deposat cada vegada de més delictes: des d'ordenar la mort de manifestants durant els mesos que va poder governar fins a col·laborar amb Hamas, la branca palestina dels Germans Musulmans, que també va guanyar les eleccions a Palestina i ara governa a Gaza.

L'escenari del judici serà similar al de la primera sessió el novembre passat, dins la mateixa Acadèmia de Policia, als afores del Caire, a porta tancada i segellada per milers de policies. Mursi, que està empresonat des del juliol, es va negar llavors a posar-se la roba l'uniforme blanc d'acusat.

El nou règim militaritzat egipci, hereu del cop d'estat del 3 de juliol passat, ja ha fet una nova Constitució i espera que s'aprovi en referèndum la setmana que ve. També ha declarat els Germans Musulmans grup terrorista.

Anar al contingut