Banyistes en una platja de la Costa Brava
Girona

El mal temps i la disminució de vols de Ryanair propicien una davallada de l'ocupació hotelera a les comarques de Girona

El mal temps d'aquest juliol, juntament amb la retallada de vols de Ryanair a l'aeroport de Girona, són alguns dels factors que han fet que la mitjana d'ocupació hotelera (només queda aquest cap de setmana) a les comarques gironines se situï en el 50%. Un nivell inferior al que es preveia que se situaria, el 60%.

Actualitzat
La Selva Marítima és la zona de la Costa Brava que ha aconseguit els nivells més alts d'ocupació, un 85 per cent, menys del que es preveia, però més que la resta del litoral gironí. Aquí el turisme rus, que ja visita la zona des de fa anys, ha augmentat pels conflictes al nord d'Àfrica.

Montse Closas
, presidenta de la Unió d'Empresaris Hostaleria i Turisme de la Costa Brava centre, indica l'afluència de turista català i que es recupera el procedent de França, com també passa a l'Alt Empordà.

A la Costa Brava Nord, els nivells d'ocupació se situen només en el 40 per cent, un nivell inferior al de l'any passat, en què va arribar al 50 per cent al juliol. El mal temps ha fet que molts turistes aprofitin per visitar la ciutat de Girona, tot i que són visites d'un dia que afavoreixen bars i restaurants, però no pas els hotels, que també han tingut un descens d'ocupació.
Anar al contingut