A dues jornades del final

El Madrid es va proclamar campió de Lliga amb un festival golejador davant l'Alabès

Aquesta vegada, el Madrid no va fallar i, després de perdre quatre títols aquesta temporada, es va proclamar, a dues jornades del final, campió de Lliga per 28a vegada. Des del primer fins a l'últim minut, el partit va ser una festa en què l'Alabès hi va assistir de convidat de pedra i va encaixar una contundent derrota per 5 a 0. Les celebracions es van traslladar del Santiago Bernabéu a la Cibeles, on els jugadors madridistes van compartir l'eufòria amb els aficionats fins ben entrada la nit.

El festival golejador del Reial Madrid va començar en el minut 20 de la primera part, quan una assistència de Guti cap a Raúl va permetre al davanter blanc aixecar suaument la pilota per sobre Martín Herrera i aconseguir l'1 a 0. Només un minut després, una passada en profunditat de Roberto Carlos cap a Raúl va originar l'acció del segon gol madridista, que va culminar Guti amb una rematada de cap que va situar la pilota novament fora de l'abast del porter visitant. Al Santiago Bernabéu ja es començava a celebrar la consecució del títol de lliga. Just en el límit d'arribar al descans, hi va haver una decisió polèmica de l'àrbitre, Rodríguez Santiago, que va xiular la fi del primer temps sense deixar finalitzar una jugada de l'Alabès que havia acabat amb un xut de Desio al fons de la xarxa. De res van servir les protestes dels jugadors bascos. En la represa, un llançament de córner a càrrec de Luís Figo, que va rematar de cap Fernando Hierro, es va convertir en el 3 a 0. Una nova acció del portuguès, que ahir va fer un dels seus millors partits amb la samarreta blanca, va servir perquè, també de cap, Iván Helguera aconseguís el quart gol de l'equip de Vicente del Bosque. Una rematada al pal de Jordi Cruyff va ser pràcticament l'únic bagatge ofensiu dels alabesos en la segona part. No pas del Reial Madrid, que encara va tenir temps i ganes de fer una cinquena diana. Novament, la centrada va ser de Figo i, en aquesta ocasió, la rematada de cap al fons de la porteria, de Raúl, que d'aquesta manera es col·locava amb 22 gols al capdavant de la classificació del "pichichi". Quan el col·legiat va donar per acabat el partit, l'eufòria dels madridistes va esclatar tant a la gespa com a les graderies del Santiago Bernabéu, ja que l'equip blanc s'acabava deproclamar per vint-i-vuitena vegada campió de la lliga espanyola. Els jugadors ho van celebrar amb el públic llançant-se simbòlicament a la piscina i mantejant el seu entrenador, Vicente del Bosque. Després de les celebracions al Bernabéu, la plantilla madridista es va traslladar en autocar cap a la plaça de la Cibeles, on es van congregar unes 300.000 persones, per continuar la festa. Allí, Luís Figo va coronar el monument més emblemàtic de les celebracions del Reial Madrid i, per fi, va poder festejar el seu primer títol com a jugador blanc.