Primera Divisió

El Madrid es complica el títol de lliga en no passar de l'empat contra un Celta molt defensiu

El Madrid ha fet un pas enrere en les seves aspiracions de guanyar el títol de lliga després de no passar de l'empat a un contra un Celta molt defensiu. Tot i el domini aclaparador dels blancs, Mostovoi ha avançat els gallecs en el minut 36. En la represa, els madridistes han tingut moltes ocasions i Raúl ha aconseguit empatar quan encara quedaven 22 minuts per al final, però la igualada ha estat inamovible i la Reial Societat es pot escapar a tres punts si guanya el València.

Amb un Celta molt defensiu, en el minut 2, Roberto Carlos ha fet el primer xut del partit, bastant desviat a l'esquerra de Cavallero. El Madrid ha començat dominant i, només tres minuts després, l'àrbitre ha anul·lat un gol de Raúl per un clar fora de joc. El domini blanc ha estat cada vegada més evident, i, en el minut 13, el Madrid ha estat a punt d'avançar-se en el marcador amb un xut de falta de Hierro que Cavallero ha pogut enviar a córner després que un defensor ha desviat la pilota. Han hagut de passar 19 minuts per veure la primera rematada del Celta sobre la porteria de Casillas. Luccin ha provat sort amb un llançament de falta des de lluny molt desviat. L'ocasió més clara del Madrid ha estat en el minut 28, quan Raúl ha desviat gairebé sense voler un xut de Roberto Carlos i la pilota ha picat a la part exterior del pal. En la segona aproximació del Celta a l'àrea de Casillas, l'equip gallec ha fet el 0-1, en el minut 36, amb un cop de cap de Mostovoi aprofitant una precisa centrada d'Ángel. Els blancs han reaccionat amb rapidesa i Raúl hauria pogut empatar només tres minuts després amb un cop de cap que havia agafat Cavallero a contrapeu. Tot i la insistència dels homes de Vicente del Bosque, al descans, s'hi ha arribat amb el mínim avantatge a favor del Celta. En la represa, l'entrenador madridista ha donat entrada a Morientes en busca de més poder ofensiu per intentar trencar la teranyina defensiva plantejada per Lotina. El setge sobre la porteria de Cavallero ha estat cada vegada més fort, però els "galàctics" no han trobat la manera de batre el porter argentí. En el minut 60, Figo ha tingut l'ocasió més clara per fer l'empat amb un llançament de falta des de la frontal, però la pilota ha fregat el travesser. Quan el nerviosisme ja s'estava apoderant del públic del Bernabéu, en el minut 68, Raúl ha aconseguit el gol de l'empat amb una ajustada rematada de cap després d'una centrada de Mochel Salgado, en una jugada que aparentment no semblava que portés cap perill per a la porteria de Cavallero. Només quatre minuts després, Carmona Méndez ha anul·lat un gol de Ronaldo per una falta anterior de Morientes a Cáceres davant les protestes del públic local, cosa que ha provocat el llançament d'algun objecte sobre el terreny de joc. En el tram final del partit, el Celta ha aconseguit el control de la pilota i ha evitat que el Madrid pogués crear ocasions de perill. A dos minuts del final, Morientes hauria pogut desfer l'empat amb un cop de cap per sobre del travesser. I ja en temps de descompte, primer Raúl i després Helguera, amb dos cops de cap, han tingut les dues últimes ocasions del partit per desfer la igualada. L'empat final complica molt les aspiracions dels blancs de cara al títol de lliga.