El Juventus es classifica per a la final de la Lliga de Campions en vèncer el Madrid per 3 a 1

La final de la Lliga de Campions parlarà italià. El Juventus de Torí, més abocat en atac que mai, s'ha imposat a un Madrid que ha deixat escapar gran part de la final amb un penal fallat per Figo, quan el marcador reflectia el 2 a 0. Després de l'error, ha arribat el tercer gol dels italians, obra de Nedved. Zidane ha escurçat les distàncies quan faltaven menys de dos minuts per a l'acabament, però no ha servit de res.

El madridisme lamenta, i segur que ho farà durant força temps, el penal fallat per Figo, prop del minut 67. En el moment de llançar-lo, el portuguès servia per forçar la pròrroga i, a la vista del resultat final, hauria classificat el conjunt de Del Bosque per a la final de la Champions. Però el futbol acaba sent just, si més no avui, pels mèrits que han fet els dos equips. En el minut 12 de partit ha arribat el primer gol. Centrada de Nedved, Del Piero ha deixat de cap i Trezeguet, anticipant-se a Cambiasso, ha capgirat l'eliminatòria. La Juve ha creat perill, i el Madrid no ha estat el de sempre. Raúl no s'ha vist, i Guti, les poques ocasions que ha tingut, les ha desaprofitades. La semifinal es mantenira oberta; però, quan només quedaven dos minuts per arribar al descans, Del Piero ha fet el segon. Un gran gol que ha deixat Hierro assegut a terra. Aquest gol posava els italians cap al camí de Manchester, on tindran com a rival el Milan. Lippi començava a assaborir l'èxit ja als vestidors. Tot i estar baix de forma, Ronaldo continua sent letal. Ha entrat en el minut 7 de la segona part, i quan només en feia tretze que era al terreny de joc, ha forçat un penal de Montero, que ja tenia una targeta groga. Els madridistes li han demanat la segona, sense èxit. Figo ha assumit la responsabilitat. El penal servia, com a mínim, per forçar la pròrroga, però ha xutat malament i Buffon ha rebutjat la pilota. A continuació, i com que en aquest punt els errors es paguen cars, ha arribat el tercer de la Juve. Passada en profunditat de Zambrota a Nedvev, que ha tornat a guanyar per velocitat Hierro, i rematada impecable al fons de la xarxa. El Madrid es quedava sense Copa d'Europa. Els blancs han passat angúnia fins al final per no sortir humiliats de Delle Alpi. I és que el Juventus ha trencat el tòpic del futbol italià, i tot i estar classificat no ha cessat en la seva ambició. Una acció de qualitat de Zinedine Zidane ha aportat una certa emoció en l'últim minut del temps reglamentari, però el gol del francès ja era un premi molt generós pels mèrits que ha fet. La desena Copa d'Europa haurà d'esperar, i ara els blancs corren el risc d'acabar fent honor al seus colors: es podrien quedar en blanc, sense la Lliga, tampoc.