Jaume Matas sortint del centre penitenciari amb un permís de cap de setmana. (Foto: EFE)
Jaume Matas sortint del centre penitenciari amb un permís de cap de setmana. (Foto: EFE)
Valladolid

El jutge de vigilància penitenciària desestima el recurs de Matas contra la derogació del tercer grau

El jutjat de Vigilància Penitenciària de Valladolid argumenta que no hi ha cap prova de reeducació del reclús ni "constatacio en el canvi de valors"

Actualitzat

El jutjat de Vigilància Penitenciària de Valladolid ha desestimat el recurs presentat per l'expresident balear Jaume Matas contra la derogació del  tercer grau penitenciari. El jutge argumenta que no hi ha cap prova de reeducació del reclús ni "constatació en el canvi de valors", entre altres raons. Segons ha informat el magistrat al Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó, en els delictes de corrupció política el final de pena preval i, en aquest sentit, "la confiança dels ciutadans en el sistema pot veure's afectat per la suavitat del càstig".

Matas va ingressar al centre penitenciari de Segòvia a finals de juliol i la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries li va concedir el tercer grau tres mesos després perquè havia complert un terç de la pena.

El recurs de Matas es refereix a la decisió del jutge de Vigilància Penitenciària de Valladolid que va revocar el tercer grau, que li permetia, des del 31 d'agost, anar a la presó de Segòvia només a dormir. 

 

Anar al contingut