Montserrat González en un moment del judici
Montserrat González en un moment del judici
Lleó

El jurat declara culpables Montserrat González, Triana Martínez i Raquel Gago per la mort de la presidenta de la Diputació de Lleó

El jurat considera provat que Montserrat González, la seva filla, Triana Martínez, i l'agent de la Policia Local Raquel Gago van assassinar Isabel Carrasco

RedaccióActualitzat

El jurat popular ha declarat culpables d'assassinat Montserrat González, la seva filla, Triana Martínez, i l'agent de la Policia Local Raquel Gago, les tres sospitoses de la mort a trets de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco.

El jurat considera provat que Montserrat González i la seva filla, Triana Martínez, van assassinar Isabel Carrasco. A Gago la troba culpable del delicte d'assassinat com a cooperadora necessària.

En el cas de González i la seva filla, les troben culpables de tres delictes: assassinat, atemptat i tinença il·lícita d'armes.

Per unanimitat creuen que la mare va planejar l'assassinat, va disparar tres trets "per odi" i es va camuflar amb diverses peces de vestir per no ser reconeguda.

El jurat ha respost a un qüestionari de 84 preguntes sobre les circumstàncies del crim i la implicació de cada una de les tres acusades en els fets.

Després de la lectura del veredicte de culpabilitat, el fiscal del cas, Emilio Fernández, ha reclamat 22 anys de presó per a Montserrat González i també per a Triana Martínez. Per a Raquel Gago, el fiscal ha rebaixat la petició a 12 anys.

Ara, el jutge haurà de decidir en les pròximes setmanes si aplica la sentència.

Anar al contingut