Dresden

El grup Pegida mobilitza 15.000 persones a Dresden contra la "islamització d'Occident"

Merkel ha condemnat la manifestació i ha afirmat que a Alemanya no hi ha lloc per a les incitacions a l'odi

RedaccióActualitzat

Unes 15.000 persones s'han manifestat aquest dilluns al vespre a la ciutat alemanya de Dresden contra el que consideren la islamització del país. La marxa ha estat organitzada per un grup anomenat PEGIDA, l'acrònim en alemany de Patriotes Europeus contra la Islamització d'Occident.

Aquesta és la novena setmana consecutiva que es fa una mobilització d'aquest tipus i ha estat la més nombrosa fet que, ha encès les alertes dels partits amb representació parlamentària. Cal tenir en compte que PEGIDA ha sortit en una ciutat, Dresden, que té només un 3% de població estrangera i un 0,4% de musulmans, percentatges molt inferiors a la resta del país.

En paral·lel, unes 6.000 persones han participat en una manifestació de signe contrari per reivindicar els drets dels immigrants. La policia ha muntat un cordó de seguretat al voltant de les dues marxes per impedir que s'apropessin i, així, evitar incidents. La manifestació, convocada com a resposta al moviment islamofòbic, anava encapçalada amb el lema "Dresden per a tothom" i cridava a la solidaritat envers els immigrants i les peticions d'asil.

La cancellera Angela Merkel ha condemnat el moviment de PEGIDA, i ha afirmat que no hi ha lloc a Alemanya per a les incitacions a l'odi i a la calúmnia. Aquest moviment té el suport del partit Alternativa per Alemanya, que amb un discurs euròfob ha aconseguit molts bons resultats aquesta tardor en eleccions regionals.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut