El Govern rep les claus d'una nova entrega de 63 pisos de Bankia per destinar-los a lloguer social

El Govern rep les claus d'una nova entrega de 63 pisos de Bankia per destinar-los a lloguer social

El Govern rep les claus d'una nova entrega de 63 pisos de Bankia per destinar-los a lloguer social

Pla general de l'encaixada de mans de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i la representant de Bankia amb les claus dels pisos lliurats al Govern, a l'Ajuntament de Mollerussa, el 21 d'octu

Pla general de l'encaixada de mans de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i la representant de Bankia amb les claus dels pisos lliurats al Govern, a l'Ajuntament de Mollerussa, el 21 d'octubre de 2016. (Horitzontal)

ACN Mollerussa.-El Govern ha rebut aquest divendres un nou lliurament de claus d'habitatges cedits per l'entitat bancària Bankia per destinar-los a lloguer social. Es tracta de 63 pisos assignats el marc del conveni signat el febrer de 2014 entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i Bankia pel qual l'entitat bancària es comprometia a lliurar 230 habitatges amb una dotació econòmica de més de 160.000 euros, per ajudar a cobrir el lloguer social de les famílies amb més dificultats econòmiques. En un acte que s'ha fet a Mollerussa, on s'han entregat 6 del total dels habitatges, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha dit que tot i la no aprovació de la nova Llei que ho regula el passat Ple, confia poder ampliar properament fins a 234, el nombre de municipis que tenen una demanda més elevada d'habitatge social.

Actualment ja són 200 els habitatges lliurats per Bankia a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. L'acte de cessió dels habitatges ha tingut lloc a l'Ajuntament de Mollerussa, donat que en aquesta població són 6 els habitatges que hi ha localitzats. La consellera Borràs, acompanyada per l'alcalde del municipi, Marc Solsona, i la directora del departament de Recuperacions de la direcció territorial de Bankia a Catalunya, Lídia Balaciart, ha destacat que són més de 3.600 els habitatges d'entitats financeres que estan destinats a lloguer social al conjunt del país, però que n'hi ha més de 26.000 que formen part del ''parc d'habitatge públic posats amb lloguer social''. En aquest sentit, Borràs ha destacat que la xifra va en augment i que 14.000 són de la Generalitat, mentre que la resta estan cedits per bancs, ajuntaments o particulars. Els pisos cedits han d'estar situats en algun dels 72 municipis que l'Agència ha detectat que tenen una demanada més elevada d'habitatge social. Dels 63 habitatges lliurats aquest divendres per Bankia, 21 estan ubicats a la demarcació de Barcelona (a Barcelona ciutat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Sabadell, Terrassa, Tordera, Vilafranca del Penedès i Vilanova de Camí); 10 a Girona (a Girona ciutat, Olot, Banyoles, Palafrugell, Palamós i Salt); 9 a Lleida (a Lleida ciutat i a Mollerussa), i 23 a Tarragona (a Tarragona ciutat, Reus, Amposta i Tortosa).Una de les principals prioritats recollida al Pla de Govern d'aquesta legislatura és ampliar el parc d'habitatge sota responsabilitat públic i oferir més habitatge social per atendre les famílies vulnerables. El Govern vol apropar així Catalunya a les xifres dels models europeus referents en aquest àmbit. Poden accedir a un lloguer social les persones que hagin perdut l'habitatge com a conseqüència d'un procés d'execució hipotecària o estiguin en procés de reclamació judicial, amb atenció especial a persones grans, víctimes de violència de gènere i persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social.Per la seva banda, Lídia Balaciart ha explicat que Bankia està treballant amb el Govern l'ampliació del conveni amb nous habitatges i tenen previst fer-ho abans d'acabar l'any. En aquest sentit, ha destacat que les claus s'entreguen als nous inquilins per poder entrar d'immediat als pisos i que el preu de lloguer se situa entre els 80 i els 150 euros.