El ministre d'Assumptes Exteriors, José Manuel García-Margallo, en la roda de premsa de l'últim consell de ministres.
El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, en la roda de premsa de l'últim consell de ministres.
Madrid

El govern espanyol envia a les administracions el projecte de llei que limita l'acció exterior de les autonomies

Després d'aprovar-ne l'avantprojecte en el darrer Consell de Ministres, continua la tramitació d'un text que supedita l'acció exterior de les comunitats autònomes a la del govern central i reafirma la competència exclusiva en matèria de relacions internacionals és de l'Estat.

Catalunya InformacióActualitzat
El govern espanyol ha començat a enviar l'avantprojecte de la Llei d'Acció Exterior a les administracions i els organismes implicats perquè hi presentin les al·legacions que considerin oportunes. D'aquesta manera, continua la tramitació d'un text que supedita l'acció exterior de les comunitats autònomes a la del govern central i reafirma la competència exclusiva en matèria de relacions internacionals és de l'Estat.

El text, al qual ha tingut accés Catalunya Informació, fixa que les comunitats no podran signar tractats internacionals amb altres estats o organismes internacionals sense tenir abans el vistiplau de l'estat. De fet, el ministeri d'Exteriors haurà de fer un informe previ dels acords que es vulguin tancar per comprovar que segueixen les directrius de la llei. El ministeri també haurà d'emetre un informe sobre l'obertura de delegacions a l'estranger, tot i que no les podrà prohibir, i farà recomanacions a les delegacions que es desplacin a fora.

La setmana vinent, el ministre José Manuel García-Margallo explicarà la futura llei a tots els portaveus parlamentaris del Congrés i confia que el mes de juny la normativa pugui entrar a la cambra baixa.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut