El ministre de l'Interior considera que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil són un element "imprescindible" per garantir l'es…
El ministre de l'Interior considera que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil són un element "imprescindible" per garantir l'estat de dret a Catalunya (EFE)
Madrid

Zoido: la Guàrdia Civil és "imprescindible" per garantir la normalitat a Catalunya

El ministre de l'Interior lloa la professionalitat dels agents davant dels "greuges i menyspreus" que han patit aquests dies i diu que són "exemple per a tothom"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat aquest dilluns que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional "són un element imprescindible del nostre estat de dret per -sempre al servei de jutges i tribunals- assegurar l'ordre, restablir la normalitat i garantir drets i llibertats".

Zoido també ha volgut lloar la "professionalitat i serenitat" amb què considera que han actuat dels agents destacats a Catalunya, "tot i els greuges i menyspreus dels qui han volgut trencar la convivència democràtica". Per aquest motiu, ha afegit el ministre, són "exemple per a tothom" i "un autèntic referent per al ciutadà".

 

Encara sobre el paper de les forces de seguretat en relació al referèndum convocat per l'1-O, el govern espanyol està convençut que els Mossos d'Esquadra acceptaran estar sota control de l'Estat, tot i que l'executiu de Puigdemont hagi rebutjat aquesta possibilitat. Així ho ha assegurat, aquest matí, el portaveu de la Moncloa, Íñigo Méndez de Vigo, que ha descartat que els comandaments dels Mossos no facin cas de les ordres de Madrid.

El control dels Mossos per part de l'Estat s'ha de formalitzar aquesta tarda, en la reunió de coordinació de la policia catalana, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que presidirà el tinent coronel d'aquest cos, i número 3 d'interior, Diego Pérez de los Cobos. Per part dels Mossos, hi assistirà el major, Josep Lluís Trapero.

Méndez de Vigo ha dit a RNE que "no es produirà, ni seria bo" que es rebutgés el control dels Mossos per part de l'Estat, i ha afegit que aquesta coordinació ordenada per la fiscalia s'emmarca dins de la normalitat, ja que "ho diu la llei". Segons el ministre portaveu, "els Mossos són la policia de tots els catalans i així ha d'actuar sempre, en defensa de la llei i l'ordre".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut