Méndez de Vigo rebutjant, durant un acte a Palència, la proposta de Torrent que Puigdemont sigui investit president de la Generalitat (EFE)
Méndez de Vigo rebutjant, durant un acte a Palència, la proposta de Torrent que Puigdemont sigui investit president de la Generalitat (EFE)

El govern espanyol avisa que només es pot investir un candidat "present"

El ministre Íñigo Méndez de Vigo rebutja d'aquesta manera la investidura de Puigdemont, el candidat proposat aquest dilluns pel president del Parlament

RedaccióActualitzat

El govern espanyol adverteix que només es pot investir president de la Generalitat un candidat "que estigui present" al Parlament. Aquesta ha estat la reacció del ministre d'Educació i portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, després de l'anunci del president del Parlament, Roger Torrent, de proposar Carles Puigdemont com a candidat a encapçalar el govern.

Méndez de Vigo ha dit que "cal respectar el reglament" i ha demanat que Torrent segueixi les instruccions dels lletrats de la cambra catalana, que van rebutjar la via telemàtica per poder investir Puigdemont. Si no és així, el govern espanyol té la intenció de recórrer qualsevol decisió que es prengui. En aquest cas, el ministre ha assegurat que "s'aplicaria la llei" i es mantindria l'article 155.

Sobre la petició de Torrent de reunir-se amb Mariano Rajoy per "analitzar la situació anòmala" que es viu a Catalunya, amb diputats empresonats i altres que són a l'estranger, fonts de La Moncloa han indicat que les qüestions judicials no són competència del cap de l'executiu de l'Estat.

Ayllón demana a Torrent que reconsideri la proposta

El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha demanat a Torrent que reconsideri la decisió perquè insisteix que el Reglament no permet "una investidura telemàtica, ni per delegació".

Segons Ayllón, "abans de posar-se a enviar cartes", el que hauria de fer el president del Parlament "és atendre allò que li estan demanant algunes forces polítiques i molts diputats del Parlament perquè reconsideri la seva posició de proposar com a candidat a la investidura Puigdemont". A més, el secretari d'Estat ha qualificat de "cabrioles de circ" les darreres accions del candidat de JxCat:

"Els catalans no poden seguir pendent de les cabrioles de circ del senyor Puigdemont, ni el benestar de Catalunya dels que li segueixen la veta. Quant de temps més estarem presenciant aqeust espectacle de 'puigdemonts' pel món mentre els catalans continuen sense govern?"

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DGovern empresonat
Anar al contingut