De Juana Chaos durant el judici
De Juana Chaos durant el judici
Madrid

El govern espanyol acorda demanar a Veneçuela l'extradició de l'etarra De Juana Chaos

El reclama l'Audiència Nacional per jutjar-lo a Espanya com a autor d'un delicte d'enaltiment del terrorisme

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha aprovat en el consell de ministres demanar a Veneçuela l'extradició de l'etarra José Ignacio de Juana Chaos, en recerca i captura des del 2010 per un delicte d'enaltiment del terrorisme.

L'acord s'ha pres en base a la sol·licitud de l'Audiència Nacional, que el reclama, després de saber el 21 de maig a través d'una font oficial de l'ambaixada d'Espanya a Veneçuela, que De Juana Chaos va ser vist en una licoreria de la localitat veneçolana de Chichiriviche.

La vicepresidenta del govern, Soraya Saénz de Santamaría, ha explicat que el govern ha tramitat la sol·licitud amb la "màxima celeritat".

Segons ha dit, el ministeri va rebre el passat 25 de juny una sentència del jutge Velasco amb la documentació necessària per sol·licitar l'extradició d'aquest destacat membre d'ETA a fi que pugui ser jutjat a Espanya com a autor d'un delicte de justificació pública de delictes de terrorisme.

Els fets es remunten al 2 d'agost del 2008, a Sant Sebastià, durant un homenatge a De Juana. Quan va ser cridat, el novembre següent, a declarar per aquests fets, no va comparèixer, i per això es va dictar una ordre de presó i una altra de recerca i captura internacional contra ell.

 

Anar al contingut