Costa d'Ivori

El govern de la Costa d'Ivori tanca les fronteres després de perdre les eleccions

La situació és tensa a la Costa d'Ivori. Després de conèixer els resutats electorals, que no li són favorables, el govern ha tancat totes les fronteres i ha prohibit l'emissió de les televisions estrangeres. L'anunci, fet a la televisió estatal aquest dijous al vespre, ha sortit hores després que el govern invalidés els resultats que fan guanyador de les eleccions presidencials el líder de l'oposició. La Comissió Electoral independent ha donat, fora del termini de dimecres a la mitjanit, els resultats electorals, que atorguen al líder opositor, Alassane Ouattara, el 54% dels sufragis.

Actualitzat
El president sortint, Laurent Gbagbo, ha titllat els resultats de legalment invàlids per estar fora de termini i ha tancat les fronteres.

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides, en el marc de la reunió sobre qüestions africanes, ha fet una crida a la calma i ha advertit que prendrà mesures si no es respecten els resultats. La Casa Blanca i França, també han demanat a tots els partits de la Costa d'Ivori que respectin els resultats electoral.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut