Madrid

El govern central adverteix Catalunya que no revisarà els traspassos ja acordats

El govern espanyol ha comunicat a l'executiu català que els traspassos de competències ja acordats no es poden reobrir per tornar a negociar el seu contingut o el seu finançament en una reunió en la qual han acordat que en les pròximes setmanes es fixaran les prioritats per abordar noves transferències. El vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, s'ha reunit durant una hora i mitja amb la vicepresidenta catalana, Joana Ortega, que ha insistit que Catalunya no acceptarà cap traspàs que no vingui acompanyat dels recursos econòmics necessaris.

Actualitzat
Chaves i Ortega han acordat que durant març i abril hi haurà reunions per fixar quins traspassos són prioritaris per a la Generalitat i per establir un calendari "raonable", de manera que algunes transferències puguin realitzar-se al llarg del 2011.

El vicepresident tercer ha garantit a Ortega que quan el govern adopti mesures que afectin qüestions amb competències que depenguin de comunitats autònomes o ajuntaments, i que suposin una minva dels seus ingressos o un increment de les seves despeses, ho comunicarà i ho acordarà prèviament amb les esmentades administracions, evitant així queixes com les que hi ha hagut després de l'anunci de rebaixar un 5% les tarifes dels trens de rodalia.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, assegura que hi ha voluntat per part de l'executiu central d'avançar en el traspàs dels aeroports secundaris: el de Girona i Reus.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut