Andorra la Vella

El govern andorrà treballa perquè el país deixi de ser considerat com un paradís fiscal

Andorra vol deixar de ser considerat un paradís fiscal. La ministra de Presidència del país, Conxita Marsol, explica que el país està fent els passos necessaris per treure's aquesta etiqueta del damunt. En una entrevista concedida a l'agència EFE, Marsol explica que el principat deixarà de ser paradís fiscal, tot i que admet que el camí no serà fàcil "i menys en aquests moments de crisi". La ministra assegura que compten amb el reconeixement de França i Espanya. Marsol també es rebel·la contra la tendència a culpar de la crisi mundial països com Andorra i assegura amb contundència que l'única culpa que tenen és "ser un estat petit".

Actualitzat
Conxita Marsol explica que Andorra està treballant per deixar de ser considerat un paradís fiscal d'una forma "seriosa". En aquest sentit, assegura que compta amb el suport de països com França i Espanya, que reconeixen aquesta feina.

Aquesta intenció es tradueix en mesures concretes, com la futura creació d'una imposició general indirecta i un impost de societats que permeti signar convenis de "no doble imposició" amb els països veïns. L'executiu andorrà també ha previst poder intercanviar informació en matèria tributària sobre societats andorranes o de no residents, però que operin al país, quan ho sol·liciti un estat membre de l'OCDE en casos de frau fiscal.

Crítiques a la cimera i la UE

Més enllà de la ferma convicció de netejar el nom d'Andorra, la ministra andorrana s'ha mostrat molt crítica davant la decisió de la Unió Europea d'incloure a l'agenda de la reunió del G-20 de Washington la lluita contra els paradisos fiscals. Marsol considera que s'està utilitzant els "països petits" de cap de turc de l'actual crisi financera. El govern andorrà creu que "l''única culpa" del país "és ser un estat petit". Aquestes declaracions coincideixen amb les que va fer el president del govern andorrà, Albert Pintat, a la Cimera Iberoamericana d'El Salvador, on va recordar que l'origen de la crisi econòmica mundial se situa "en el centre del sistema capitalista" i no en països com el seu.

Deixant de banda les crítiques, Marsol creu que la cimera no tindrà conseqüències per a Andorra perquè es parlarà de paradisos fiscals "molt diferents" del seu país.
Anar al contingut