Canes

El film "Grace de Mònaco" rep xiulets en la inauguració del Festival de Canes

La pel·lícula protagonitzada per Nicole Kidman molesta la família reial monegasca

RedaccióActualitzat

Aquesta nit ha començat la 67a edició del Festival de Canes. L'estrella ha estat Nicole Kidman, presentant la pel·lícula que protagonitza, "Grace de Mònaco". El film ha decebut i durant la projecció s'han sentit xiulets. La premsa la critica i qüestiona la versemblança de la història, pel seu to endolcit. Per acabar-ho d'adobar, la pel·lícula també ha fet enfadar la família reial monegasca, que en un comunicat la qualifica de falsa.

Això sí, tothom reconeix que Nicole Kidman hi fa un bon paper. A la gala inaugural del festival, l'actriu ha exhibit un ball amb l'actor Lambert Wilson. Tant Kidman com Olivier Dahan, director de "Grace de Mònaco", han defensat la pel·lícula. L'actriu ha reconegut que es van permetre algunes llicències, però ha insistit que tot s'ha fet amb respecte i amb afecte cap als protagonistes de la història.

El film explica la vida de Grace Kelly, l'actriu nord-americana casada amb el príncep Rainier de Mònaco i que va morir en un accident de cotxe l'any 1982.

Aquest dijous, segona jornada del festival, l'atenció està posada en la secció oficial a competició, sobretot en el director anglès Mike Leigh, que estrenarà "Mr.Turner", un nou drama biogràfic inspirat en un pintor romàntic. També s'hi podrà veure "Timbuktu", del director maurità Abderrahmane Sissako.

El cartell

Des d'aquest dimecres i fins al 25 de maig, un total de 18 films competiran per aconseguir la Palma d'Or del festival. "L'interessant, per a mi, és l'espai de la cartellera que ocupen aquesta vegada la "vella Europa" i els Estats Units. Hi ha poques pel·lícules asiàtiques, cap d'Alemanya, algunes, poques, d'escandinaves i no gaires de l'est d'Europa o de Rússia", explica Scott Roxborough, director de la corresponsalia a Berlín del diari "The Hollywood Reporter".

El jurat d'aquesta edició és majoritàriament femení i està encapçalat per la directora Jane Campion, l'única dona que ha rebut el màxim guardó de Canes per "El piano". Mentre que un dels membres del jurat, Gael García Bernal, assegura que és un joc molt seriós, Sofia Coppola busca sorprendre's i la presidenta vol que aflorin els sentiments.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut