El FIATC Joventut s'acomiada dels "play-off" amb una derrota a la pista del Cajasol (83-81)

El FIATC Joventut ha dit adéu als "play-offs" de la Lliga Endesa a falta d'una jornada pel final de la Lliga regular, en perdre 83 a 81 a la pista del Cajasol, el seu rival directe pel vuitè lloc. Els badalonins necessitaven guanyar per 9 punts (la diferència per la que van perdre en la primera volta contra els sevillans) per tenir opcions en l'última jornada.

El FIATC Joventut ha dit adéu als "play-off" de la Lliga Endesa quan queda una jornada per al final de la Lliga regular, en perdre 83 a 81 a la pista del Cajasol, el seu rival directe pel vuitè lloc. Els badalonins necessitaven guanyar per 9 punts (la diferència per la qual van perdre en la primera volta contra els sevillans) per tenir opcions en l'última jornada.

Devoe Joseph s'ha esborrat del partit en uns primers minuts molt dolents dels quals no s'ha recuperat. La defensa del Cajasol anul·lava l'atac verd-i-negre, sense deixar pensar Vives. Scott Bamforth (24 punts, 8 rebots), el malson dels badalonins, ha començat molt inspirat i el seu equip manava per 15 a 4 en el marcador. Tres triples (Shurna, Kirksay, Vives) han canviat la dinàmica visitant. La Penya ha aconseguit acabar el primer quart amb empat a 21.

Un inspirat Kirksay (16 punts, 5 rebots, 3 recuperacions), ajudat per la bona direcció de joc de Nik Cochran, ha posat per davant els badalonins en els primers minuts del segon quart. Després d'un triple de Shurna (14 punts, 4 de 6 en triples) la Penya s'ha posat 9 punts a sobre, alimentant les esperances de "play-off". L'equip estava molt encertat des de més enllà dels 6,75, ben dirigit per Guillem Vives (10 punts, 6 assistències). Els d'Aíto García Reneses han reaccionat, però, per arribar al descans amb empat a 40.

La decepció, a l'últim quart

Els de Salva Maldonado han tornat amb força del vestidor, recuperant el lideratge del partit. L'avantatge s'ha estabilitzat al voltant dels 7 punts. En uns minuts de descans ben necessaris per a Kirksay, el FIATC Joventut s'ha refugiat en la seva defensa. Els badalonins no han aprofitat les facilitats que els ha donat en algunes fases del període el rival per distanciar-se més, i el quart ha acabat 53 a 59. En els primers 3 minuts de l'últim quart la Penya ha llançat la feina feta fins llavors.

Amb les seves errades i pilotes perdudes ha propiciat un parcial de 6 a 0 amb què el Cajasol ha empatat a 59. Un triple de Ventura ha despertat una mica el seu equip, que ha recuperat 5 punts d'avantatge amb la solidesa de Savané (19 punts). Però Marcus Landry (15 punts, 7 rebots) i Bamforth han tornat la igualtat a l'enfrontament. Un triple de Shurna empatava el partit en l'últim minut, amb els badalonins buscant la pròrroga per aconseguir un miracle. Una esmaixada de Landry a l'últim segon ha ficat el Cajasol en els "play-off" i ha deixat fora el FIATC Joventut.