Els membres del grup Txarango celebren el premi Altaveu que han rebut. (Foto: ACN)
Els membres del grup Txarango celebren el premi Altaveu que han rebut. (Foto: ACN)
Sant Boi de Llobregat

El Festival Altaveu arriba als 25 anys amb concerts de La Troba Kung Fu i Damien Jurado

L'Altaveu, el Festival de Música i Cançó de Sant Boi de Llobregat, arriba aquest any al quart de segle. Aquesta cita musical ha tingut com a preàmbul la tradicional entrega dels Premis Altaveu. Entre els distingits hi ha Txarango i Peret. Aquest divendres i demà dissabte, el festival oferirà una desena de concerts de grups catalans com La Troba Kung Fu, o internacionals, com és el cas del cantautor nord-americà Damien Jurado.

RedaccióActualitzat
Standstill, Dorian i Scott Mathews inauguren aquest vespre la 25a edició del Festival Altaveu de Sant Boi del Llobregat. El certamen oferirà entre aquest divendres i demà dissabte diferents concerts de grups catalans com La Troba Kung Fu, o internacionals, com és el cas del cantautor nord-americà Damien Jurado.

Aquest dijous hi ha hagut l'entrega dels Premis Altaveu. Els guardons reconeixen la feina dels artistes, entitats i iniciatives que contribueixen a enriquir la música feta a casa nostra. Entre els que van pujar a l'escenari: el singular Joan Colomo; el grup de Ripoll Txarango, guardonat per haver estat la banda revelació del 2012, gràcies a la seva música ballable i festiva, o Peret, premiat per la seva trajectòria musical.

El Festival inclourà 14 concerts. Els més íntims es faran al Teatre de Cal Ninyo, on aquest divendres tocaran dos cantautors, el català Ramon Mirabet i l'anglès Scott Matthews. Als Jardins de l'Ateneu, a més dels grups novells de l'anomenat Altaveu Frontera, hi sonarà el pop electrònic dels catalans Dorian, una banda que cada vegada té més seguidors a l'estranger. I a la plaça de l'Ajuntament de Sant Boi hi haurà actuacions gratuïtes. Aquest vespre, Standstill hi presentarà el seu nou espectacle, "Cénit".

A la mateixa plaça, demà dissabte hi veurem la rúmbia vallesana (barreja de rumba i cúmbia) de La Troba Kung-Fú, que estrenarà el seu nou disc, mentre que Egon Soda i Pony Bravo actuaran a l'Ateneu.

La gran perla del festival es podrà veure al Teatre Cal Ninyo, on hi actuarà el cantautor nord-americà Damien Jurado, telonejat per la jove cantautora vigatana Núria Graham.

A part de l'Altaveu, aquest divendres i demà dissabte també es fa el Festival Birraso al Poble Espanyol de Barcelona, un certamen que combina la cervesa artesana amb la música soul i ska de grups com The Excitements o la Fundación Tony Manero.
Anar al contingut