El fesol de Santa Pau, reconegut amb la denominació d'origen protegida

Santa Pau (ACN).- El fesol de Santa Pau ha superat tots els tràmits per ser reconegut amb la Denominació d'Origen Protegida (DOP). El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma Pelegrí, ha donat el vistiplau a la sol·licitud presentada pels productors i, un cop superats tots els tràmits, només falta traslladar l'acord a la Comissió Europea que és qui en fa la inscripció al registre comunitari de les denominacions d'origen. Aquesta varietat genuïna d'aquesta zona de la Garrotxa es pot començar a plantar entre maig i juny -és ideal sembrar-los en terra volcànica- i els fesols més primerencs es recullen a mitjan d'agost. L'any passat la collita va superar les 60 tones.
El fesol de Santa Pau, reconegut amb la denominació d'origen protegida

El fesol de Santa Pau, reconegut amb la denominació d'origen protegida

Santa Pau (ACN).- El fesol de Santa Pau ha superat tots els tràmits per ser reconegut amb la Denominació d'Origen Protegida (DOP). El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma Pelegrí, ha donat el vistiplau a la sol·licitud presentada pels productors i, un cop superats tots els tràmits, només falta traslladar l'acord a la Comissió Europea que és qui en fa la inscripció al registre comunitari de les denominacions d'origen. Aquesta varietat genuïna d'aquesta zona de la Garrotxa es pot començar a plantar entre maig i juny -és ideal sembrar-los en terra volcànica- i els fesols més primerencs es recullen a mitjan d'agost. L'any passat la collita va superar les 60 tones.