El DKV Joventut supera l'Akasvayu Girona (84-66) en la final de la Lliga Catalana

El DKV Joventut de Badalona s'ha proclamat vencedor de la 28a edició de la Lliga Catalana de bàsquet en imposar-se a l'Akasvayu Girona per 84-66 en la final de la competició. En una segona part sensacional, els verd-i-negres han capgirat un marcador desfavorable de 32-39 al descans. Rudy Fernández, amb 25 punts, ha estat imparable i l'han escollit jugador més valuós del partit. Demond Mallet, 15 punts en el tercer quart, i Ricky Rubio han completat la tripleta màgica de la Penya. Els d'Aíto García Reneses han aixecat el seu desè trofeu en la història de la Lliga Catalana.

En la primera part, l'Akasvayu ha dominat clarament en el joc interior ja que 28 dels 39 punts els ha anotat dins de la zona. Marc Gasol, amb 12, s'ha erigit en el jugador més destacat dels gironins i, a més, ha comptat amb la col·laboració de Vroman i Drobnjak. Ricky Rubio i Rudy Fernández posaven l'espectacle en el Joventut, que en el descans perdia per set punts: 32-39.

Però Aíto té molts més recursos en la seva plantilla i això s'ha demostrat després del descans. El desaparegut Mallet ha aconseguit 15 punts en el tercer quart i la societat que formen Rudy Fernández i Ricky Rubio n'han aconseguit 25 i 15, respectivament. Les rotacions de Pedro Martínez no han donat el resultat que s'esperava i l'Akasvayu no ha pogut revalidar el títol. Rudy Fernández, el millor jugador de la final, ha rebut el trofeu que dóna a la Penya el primer títol de la temporada.