Madrid

El delegat del govern a Madrid dimiteix pel "cas Bono" i l'executiu anuncia que recorrerà la sentència

La condemna de l'Audiència Provincial de Madrid a penes de 3 i 5 anys de presó a tres policies per la detenció il·legal de dos militants del Partit Popular, acusats d'agredir l'aleshores ministre de Defensa, José Bono, ha provocat la dimissió del delegat del govern a Madrid i ha tornat a enfrontar PSOE i PP. Els populars també consideren responsable polític de les detencions l'exministre de l'Interior i actual titular de Defensa, José Antonio Alonso, i en demanen la dimissió.

Actualitzat

El delegat del govern a Madrid, Constantino Méndez, ha presentat la seva dimissió irrevocable. Méndez diu que ho fa per ètica moral però que no té cap responsabilitat política sobre les decisions policials. El PP ja s'ha fregat les mans en l'assumpte i el número 2 dels populars, Ángel Acebes, exigeix també el cessament de José Antonio Alonso, que llavors era ministre de l'Interior.

En canvi, la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ja ha anunciat que l'executiu recorrerà contra la sentència i considera provat que no hi va haver raons polítiques en la detenció. Tot i això, el govern, ha explicat De la Vega, "assumeix les responsabilitats", com demostra la dimissió de Constantino Méndez.

Des d'instàncies policials consideren la sentència injusta i arbitrària, ja que les penes, d'entre 3 i 5 anys de presó, correspondrien segons ells a les d'un homicidi.

Anar al contingut