A partir d'ara, declaracions polítiques com aquesta arribaran al Tribunal Constitucional
A partir d'ara, declaracions polítiques com aquesta arribaran al Tribunal Constitucional
Madrid

El Constitucional anul·la l'impost sobre dipòsits bancaris del govern espanyol

El tribunal no veu justificació a la urgència amb què l'executiu del PP va tramitar el decret llei de dipòsits bancaris, però dóna a entendre que les lleis que havien aprovat les comunitats continuen sense poder-se aplicar

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional anul·la el reial decret del govern espanyol sobre l'impost de dipòsits bancaris, una mesura que el govern de Mariano Rajoy va aprovar d'urgència, amb la intenció de deixar sense efecte lleis semblants que havien aprovat algunes comunitats autònomes com Catalunya o el País Valencià.

La sentència del TC argumenta que l'executiu del PP no va justificar de manera suficient la urgència i la necessitat de la modificació legislativa que incrementava l'impost de dipòsits bancaris del 0% al 0,03%. Ho fa en resposta a un recurs presentat per la Generalitat Valenciana, que volia que aquest impost fos més alt: un 0,3%.

La sentència del Constitucional dóna a entendre que les lleis que van aprovar les comunitats com Catalunya i el País Valencià, i que el mateix Constitucional ja va anul·lar l'estiu passat, continuaran sense poder-se aplicar.

Anar al contingut