Bilbao

El conseller de Justícia basc insta Zapatero a dialogar amb Ibarretxe si vol evitar la consulta

Si José Luis Rodríguez Zapatero vol evitar la consulta impulsada pel lehendakari per a la tardor ha de rebre Juan José Ibarretxe al més aviat possible. Així de contundent s'ha mostrat el conseller de Justícia del govern de Vitòria i secretari general d'Eusko Alkartasuna (EA), Joseba Azkarraga, en declaracions a la Cadena Ser. Azkarraga ha alertat Zapatero que no "s'adormi" en l'actual situació i que rebi com més aviat millor Ibarretxe. El conseller basc ha dit estar "preocupat" pel fet que el president espanyol encara no hagi rebut el lehendakari, una preocupació que, segons ell, hauria de compartir també Zapatero.

Actualitzat

"No es pot estar presentant continuament davant l'opinió pública com el campió del diàleg i l'acord i mirar de defugir un diàleg, una conversa i una negociació amb el president d'un govern democràtic", ha dit Azkarraga. A més, el conseller de Justícia de l'executiu de Vitòria ha advertit que "quan tot això va acompanyat de paraules com 'no estem disposats a admetre aventures'" hauria de recordar-se que "aquestes aventures sí que les volen quan es tracta de negociar amb ETA i Batasuna com fins fa no gaire temps".

"O sigui, que són possibles les aventures amb ETA, són possibles les aventures amb Batasuna, però això és impossible amb un govern democràtic, com és el basc", ha dit Azkarraga. Pel secretari general d'EA, si el president espanyol vol "adormir-se" en aquesta situació "d'ell serà la responsabilitat". Segons Azkarraga, l'"oferta de mà estesa" de l'executiu basc es mantindrà fins al juny. En cas que no s'hagi tancat un consens, traslladarà la seva posició a la cambra autonòmica "i hi haurà consulta".

Pel que fa a les "mocions ètiques" previstes a diversos ajuntaments bascos, ha recordat que la seva formació no donarà suport al punt número tres, referent al desallotjament d'ANB si no condemna ETA. A més, ha dit estar preocupat perquè s'està "entrant en una cursa esbojarrada de mocions, fent la impressió que s'és més dur que ningú en la lluita contra el terrorisme". Per tot plegat, ha instat "aquells que estan promocionant aquestes mocions de censura" que "reflexionin" i decideixin "si veritablement es pot seguir endavant amb aquestes o no".

Anar al contingut